Setiap saat dalam hidup adalah ibarat gambar yang belum pernah terlihat, dan gambar yang tidak akan terlihat lagi. . . . . So! Enj0y ur life & make it a Sweet Moment to remember. . . .



Wednesday, 25 July 2012

Monday, 23 July 2012

Setahun 2 bulan... 22.07.2012


Sila abaikan efek pampers... :)

Semalam genap umr aleesya sta0n dua bln... Skg dia dah bnyak mulut.... p0t pet p0t pet... suara dah la nyaring.... kadang2 dgr dia d0k nyanyi s0rang2 dalam bahasa jerman, spanish, bahasa ayam turkey pn ada.... hehehehe.... tataw je dgr bunyi "gulpgulpgulp".. :)

Progress patah perkataan dia skg :

Abahhhhh
Maaa....
Miiii.....
Mama....
Papa.....
Abangggg......
Mamam...
Nanakkkk (xnak).... hehehe..
Ayonggg (tolong).... :)

Tp yang bestnya skg dia dah paham bila kita suruh/mintak dia bt sesuatu... Ambek puting, ambek betti the beetle (bear ksyangan dia) , ambek b0ok, ambek b0t0l susu, ambek turtle...

Dia dah pndai nak jalan2, naek m0t0r xnak turun, selagi xtutup enjin m0t0, xturun drp m0t0, selagi tu la dia d0k pegang handle side mirror... hehehe... mcm2... kalaw xkuar rumah jalan2 sure dia mcm xsenang duduk... ada je benda xkena.... pastu mula la nak mengamukk.. :)
** Ik0t prangai m0mmy dia yg dua pl0h pat jam nak kuar je memanjang... kikiki....**

Gigi dia skg dah ada 4 batang dkt ats, dua batang dkt bawah.... :) C0mel je gg dia, kecik2, pendek2, gg bawah dia cm lagi tajam dr gg ats.... huhuhu... jenuh tahan m0mmy kene baham dgn aleesya kalaw dia gerammmmm.... :)


Dia xb'jalan lagi, mybe bukan time dia lagi k0t (wlaup0n dah stah0n lbh). Perkembangan budak2 kan xsama... :) Harap2 cepat la dia blh jalan.... kalaw sebelum raya lagi bagus.... Blh tgk dia pakai baju kurung jalan terkedek-kedek... Bestnyaaaa...Cakap psal raya ni baru teringat.... hari ni dah hari ke 3 puasa dah kann.... Selamat Berpuasa Semua! 

Tadi tgk dkt fb ' solid food for my baby ' dah terliur la plak.... hehehe... mlampau, tgk makanan bby pn b0leh t'liur... :D 

Wednesday, 18 July 2012

Buah hati ibu xsehat...


Patot la mak mentua aku dok cakap aleesya xnak makan....

Bagi bubur nsi xnak, r0ti pn xnak, nestum pn xnak, bagi lempeng pn xnak, susu pn minum sikit jerrr... Aku balik keje tu pegang badan dia panas suam suam kuku... Aleesya demam kura-kura la plak...


Risaunye la haii kalaw anak demam kannn??  :'(



Tuesday, 17 July 2012

Puteri Lilin Cahaya Mata Ibu


Tik tok tik tok.... Tepat pukul 12.00 tengah malam... Pap! lampu bilik, kipas, semua barang elektrik terpadam..... 



Huh.. dah la tgh d0k basuh pinggan dalam bilik air (sinki r0sak) huhuhu..... Dengan pinggan manggkuk b'gelimpangan.... Dengan sudu, pisau penuh dkt lantai bilik air....

Huwaaaaa..... ekkk eeekkk... tetiba dengan suara aleesya d0k bunyi dkt dalam bilik... dah la papa dia kuar xbalik balik lagi... Hmmm... dgn cekalnya aku redah je bilik air tu, seb bek xt'pijak pisau... huhuhu... 

Berjalan dalam gelap gelita dgn beraninya... seb bek la papa dia terlebih rajin d0k kemas rumah dari pagi td sampai ptg, s0 rumah dah clean & clear.. xde la nak langgar pape barang dkt tengah rumah... Sian dkt aleesya... mst panas td0 xde kipas.... 

pastu........ 

yang jg mangsanya.... mst la m0mmy dia yg baek hati ni... d0k kipas laju-laju dari kiri, kanan, tengah, tepi...dari smua arah la senang cakap, skejap2 ala-ala kipas pengantin... haaa.... kan bt0l, kena angin je trus x nangis... lenguh dah tangan ni.. papa dia xsampai2 lagi.... Ermm, ni kalaw rumah orang yg selalu pasang airc0nd pastu xde letrik cmne la gayanya kannnn.... Jiran sebelah siap kuar td0 kat luar lagi.. (org baru pasang m0zek depan rumah la kata kan) (",)

Papa balikkkk! Yeay! :) panasnye, aleesya dah merengek skit kalaw brenti kipas dia.... Huhuhu.... nih cmna aku nak td0 kalaw xleh brnti kipas tuan puteri nie?? Adeh laaa.... 

Papa dia kuar pg beli lilin.... Pasang lilin penuh rumah.... Wahhhhh! Romantik kauuu..... candlelight baby bed time gitewwww..... sedap je tgk aleesya td0 dlm silau silau cahaya lilin... hahahaha..... seminit dua xpa laa.... lama2, b'haba plak rasa... pasang lilin lg la panas rumah.... huhuhu....

** xde gamb0 sbb batery henp0n dah lup! men game pastu xcas... sekali xde letrik... kan ke padan muka**

Sampai pkl 4.30 pagi baru ada letrik balik... Huhuhu.... Baru blh td0 dgn amannya.... Ending dia.... sedar2 dah pkl 7 suku.... Wawawa.... sedapnya aleesya dgn papa dia d0k td0.... kat luar dah cerah..... Heiiii! hari ni bukan hari sabtu la..... hari Ahad pn bukan!! Erkkk.... dah la mas0k keja pkl 7.30.... s0...s0.... s0.... jawap dia, bg alasan lagi la dkt b0s..... :)


*** Tajuk entry xmenahan panjang b'jela-jela*** 



Monday, 16 July 2012

First Time Naik Kapal Terbang


27.11.2011
Pic ta0n lepas, atas kete nak ke LCCT, 
first time budak tecik ni nak naek flight..



Aleesya Dania Hijau Kuning! nak balik Kedah... hehehehe...



Atok nak hantar jugak....


Aleesya excited! time ni dia baru 6 bulan... :)



Cucu kesayangan nak tinggal at0k dia seminggu..
naek flight dari KL ke Langkawi 
teman ibu pegi kursus... =)

Alhamdulillah time pegi dgn balek dia xmeragam ats flight tu...
Kalaw skg nie xtaw laa... Huhuhu...






Wednesday, 4 July 2012

Close Up Aleesya Dania...





Gaya macam tengah menjampi sesuatu dengan seberapa seriusnya....
** Last day kenangan dgn headband tu **
Lepas tu aleesya dah buang entah dkt mana otw balik dari Tioman..



Suka buat muka xpuas hati cam nie... hehehe...


Our sweet little family having a breakfast... :)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...